Home » “Ostržkove dogodivščine” » “Ostržkove dogodivščine”. Glavna stran » PRIREDITVE

PRIREDITVE

“Večerja z Ostržkom”

Petek 28. Oktobra ob 20,30 v GROPADI pri Trstu.

v slovenščini pripoveduje Maja Blagovič


Pod pokroviteljstvom Collodijeve fundacije.

Fondazione nazionale Collodi

Kulturno društvo Anakrousis prireja predstavo z večerjo, kjer bomo povedali resnično zgodbo o Ostržku, tisto, ki jo malokdo pozna in katero so le redki brali, zgodbo o omletah, ki letijo skozi okno, o kresničkah, kačah, pasteh, polžih, kunah, svizcih, papigah, črnih psih, o belem kosu in ogromnih cvrtjih …


Za REZERVACIJE:

pokliči na številke, tudi po WhatsApp:

Gornik Egon: +39 331 171 1096

Stagni Maurizio: +39 348 350 3407

ali pa na mail lemalefattedellabora@gmail.com


VEČERJA.

S kreativnim kuharjem Robertom Grudnom…

Jedilnik večera:

Prvi hod: na nizki temperaturi kuhano jajce potrošeno s piransko soljo, sirnati raffaello, košček kozjega sira z gorčico iz jabolk in hrušk, skodelica s kislo cvetačo. Salama s posebnimi kruhki in orehovimi jerdci.

Drugi hod: fuži s piščančjo omako in dušena zelenjava.

Tretji hod: spomini na pristanišče in geto … Sendvič z rženim kruhom, v notranjosti Pastrami rezin iz revnih mesnin, začinjenih s tržaškim vasabijem s krenom, ekstra deviškim oljem s Krasa. Priloga: jabolka, kapuca, kumare, senf in rukola ter čebulna gorčica.

Sladica: iz dežele igrač velika hostija po navdihu “CREAME TART Adija Klinghoferja” narejena iz maskarponeja in smetane, z dodatkom sladke vate modre vile, suhih marelic, sadnih želejev, rozin, sladkornih kroglic in čokoladnih delcev.

Vino: Pinot Nero in Chardonnay iz Brd.

45,00 € vključena je prva pijačaPREDSTAVA.

Gre za branje katerega spremljajo: slike, zvočni učinki in pesmi. Volja je pripovedovati o vseh srečanjih, živalih, vrnitvah, izdajah … ohraniti ritem in čar “Ostržkovih dogodivščin”. Veliko pozornosti smo namenili pravočasnemu sosledju dogodkov, da bi si zaslužili »POKROVITELJSTVO FUNDACIJE COLLODI«.

V tem večeru Maja Blagovič skozi 180 avtorskih rizb Maurizia Stagnija in izvirnim besedilom pripoveduje o super junaku Ostržku brez revščine in melanholije; tudi o zelo spretnem mizarju Pepetu, o lažnivi vili, o radodarnem in etično korektnem Ognježerju, o nepotopljivi, junaški, pronicljivi lutki … Skratka, končno pripoved o veličastni zgodbi, ki se nam zdi še premalo znana, če ne bi bilo Walta Disneyja.


GLASBA.

Štiri skladbe vokalne skupine ANAKROUSIS povzete iz plošče “Burattino senza fili” Edoarda Bennata, ki jih je za petglasno skupino priredil Marko Sancin.

BURATTINO SENZA FILI
LA FATA
IL GATTO e LA VOLPE
QUANDO SARAI GRANDE